Obrácený hruškový koláč
Obrácené koláče pochází z francouzské kuchyně. Voňavý karamel a šťavnaté hrušky stačí zalít jednoduchým těstem a upéct. Výsledkem je sladký a lahodný koláč s karamelovou vrstvou na povrchu.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 039 kJ / 4 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,17 g |
Tuky | 238,53 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 434 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 481,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas rozehřejeme na 180 °C. Formu vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem, pak vešleháme olej. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do těsta.
Krok 4: V kastrůlku zkaramelizujeme cukr, do kterého poté přidáme máslo. Karamel vlijeme do připravené formy. Poklademe ho hruškami a zalijeme těstem.
Krok 5: Pečeme asi 30 minut. Po upečení vyklopíme, opatrně sejmeme papír a necháme zcela vychladnout.
Zveřejněno 7. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácený hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnE5
Moje poznámka
Obrácený hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnE5
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 7 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 12 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 3 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 5 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 7 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 8 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 8 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 8 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 9 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 9 hodinami
Suroviny:
hruška,
cukr krupice,
olej,
mouka hladká,
kypřící prášek,
vejce,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (2)