Tortilly s houbami
Tortilly stačí naplnit podle své chuti a rychlý oběd nebo večeře je na světě. Pestrá a lehce pikantní náplň z mletého masa, fazolí, kukuřice, papriky a lesních hub se k tortillám skvěle hodí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 486 kJ / 1 550 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,65 g |
Tuky | 27,99 g |
Vláknina | 50,76 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 530 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 158,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hluboké pánvi osmahneme na oleji oloupané a nadrobno nakrájené cibule, přidáme mleté maso, opečeme doměkka a dáme stranou.
Krok 2: Na druhé pánvi podusíme nakrájené houby s červenou paprikou. Když je směs měkká, přidáme sterilované fazole, kukuřici a vše ještě 5 minut prohřejeme.
Krok 3: Směs promícháme s opečeným mletým masem, ochutíme chilli omáčkou, utřeným česnekem, solí a pepřem.
Krok 4: Směs navršíme na tortilly, zavineme a podáváme například na listech salátu.
Zveřejněno 7. 10. 2024 12:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tortilly s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZEK0
Nejnovější recepty
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 18 minutami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 1 hodinou
Podzimní řezy
Přidáno před 2 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 3 hodinami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 4 hodinami
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 6 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 7 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 9 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 17 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 19 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 20 hodinami
Komentáře