Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby v oleji

Pokud nepatříte mezi milovníky zavařování, máme pro vás tip, jak rychle zpracovat a uskladnit čerstvě natrhané houby. Stačí je pouze očistit, libovolně nakrájet, opepřit, naskládat do sklenic a nakonec zalít olejem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

houba houba

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby pečlivě očistíme, nakrájíme podle potřeby a chuti, osolíme, opepříme, dáme do čistých, suchých, skleniček a zalijeme olejem. Krok 2: Zavíčkujeme a odložíme na 4 a více týdnů na chladnější místo. Krok 3: Vydrží snad stále, je to neskutečná chuťovka.

Zveřejněno 5. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBnDJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBnDJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

houba: Tak super. Vyzkouším na rodince!:-D

zuzi777a:
Vylovis, das do pusy a uzivas si je! Ke gril masum, jen tak, nic uz se s nima nedela! Kdyz spolecnost, das na misku a k tomu napicovatko. No a kdyz pak uz nemas, udelas ze zampionu treba. Nebudes litovat. Resp budes, že jich nemas vic :-)

To je zajímavý nápad. Tuto metodu uskladnění vidím poprvé. Jak se pak s takto uloženými houbami pracuje dál? Normálně se tepelně upravují, nebo se konzumují vlastně zasyrova?

Ještě k receptu - sůl je možné i vynechat. Do receptu jsem ji napsala, ale já ji nedávám, aby se z hub neuvolňovala voda. Ty houby jsou lahodné i bez soli.

Suroviny:
houby, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu