Hruškový koláč s pekany
Vychutnejte si výborný koláč z ořechového těsta. Těsto dobře ladí se zajímavou náplní z másla, rumu a pekanových ořechů. Vše doplňují hrušky, které navíc koláči dodají šťavnatost.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 688 kJ / 6 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,47 g |
Tuky | 419,84 g |
Vláknina | 39,92 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 468,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, cukr, ořechy, žloutek a sůl.
Krok 2: Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které zabalíme do fólie, uložíme do lednice a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout. Pak těsto rozválíme na placku.
Krok 3: Kulatou koláčovou formu vyloženou pečicím papírem vyplníme těstem tak, aby vznikly vyvýšené okraje. Formu s těstem dáme ještě na 30 minut do lednice chladit.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Z uvedených surovin vyšleháme náplň. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na čtvrtky.
Krok 5: Formu s těstem vložíme do trouby na asi 10 minut. Pak na něj nalijeme připravenou náplň a rozložíme hrušky.
Krok 6: Pečeme dalších 40 minut.
Krok 7: Podáváme po vychladnutí posypané moučkovým cukrem.
Zveřejněno 7. 10. 2024 20:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškový koláč s pekany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W685g
Nejnovější recepty
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 16 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 18 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 18 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Tortilly s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kečupy Heinz dostanou nový design: Jeden trik zabrání restauratérům doplňovat původní obal levnějším výrobkem
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Omáčka z klouzků
kimlo před 3 minutami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 42 minutami
Houbové topinky
Slavista62 před 1 hodinou
Ovesné lívanečky
Kattyy před 2 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 9 hodinami
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 10 hodinami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 13 hodinami
Batáty s hlívou
Cook.Chef před 14 hodinami
Houbová smaženice
PetraCy před 14 hodinami
Komentáře