Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená bedla

Bedly patří mezi oblíbené a chutné houby. Obalované řízky připravené z jejich rozvinutých a obřích klobouků jsou pověstnou lahůdkou. Stačí umíchat těstíčko z vajíček, mouky a mléka, okořenit, obalit, usmažit a máte hotovo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 665 kJ /
398 kcal
Bílkoviny21,81 g
Tuky11,66 g
Vláknina1,65 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy50,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bedel odstraníme nohy, klobouky otřeme a rozkrojíme na čtyři díly. Krok 2: Dále smícháme vejce, špetku soli a pepře, mléko, hladkou mouku na husté, hladké těstíčko. Krok 3: Houby namáčíme v těstíčku, ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s pečivem a s čerstvou zeleninou.

TIP: Jak připravit k jídlu oblíbené bedly

Zveřejněno 8. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená bedla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2Gr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená bedla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2Gr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba bedla, vejce, mléko, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu