Jablečné řezy s perníkem
Jablíčka jsou neodmyslitelnou součástí podzimních dnů a stejně tak i vůně perníku patří do tohoto období. Zkombinujte tyto chutě a upečte lahodné, křehké a šťavnaté řezy plné nastrouhaných jablíček s rozinkami, skořicí a perníkem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 029 kJ / 3 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,63 g |
Tuky | 224,10 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 225,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, kypřicího prášku do pečiva, žloutků, mléka, másla a citronové kůry vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 poloviny.
Krok 2: Z jedné poloviny vyválíme placku a položíme ji na menší plech vyložený pečicím papírem, těsto posypeme strouhaným perníkem, na něj rozprostřeme nastrouhaná jablka a ta posypeme rozinkami, cukrem a skořicí.
Krok 3: Vše přikryjeme druhou polovinou těsta, kterou jsme vyváleli a propícháme ji na několika místech vidličkou, aby při pečení unikala pára. Pečeme při 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 9. 10. 2024 14:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné řezy s perníkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jNr
Nejnovější recepty
Zapečené ryzce s dýní
Přidáno před 1 hodinou
Luhačovický špaček
Přidáno před 22 hodinami
Vaječná frittata s pečenou dýní
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno 9. 10. 2024 20:01
Ořechový dort
Přidáno 9. 10. 2024 16:01
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno 9. 10. 2024 12:38
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět znamení horoskopu, která připraví delikatesy z dýní: Býk nachystá perfektní dýňový kuskus, Lev zase skvostný koláč
Mleté vepřové maso na Kunovjance s lehce slakokyselou chutí nakládané zeleniny a s vůní česneku zvládne i začátečník v kuchyni
Buchty plněné kysaným zelím a mletým masem: Slané pečivo je díky sádlu úžasně vláčné a zachutná celé rodině
Dýňové zelí: Varianta klasického zelí s lehce nasládlou chutí skvěle doplní maso i pečené brambory, příprava je jednoduchá a rychlá
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové brambory s kuřecím masem
kubikova.dana@centrum.cz před 8 hodinami
Vepřové na houbách
Ljenka před 10 hodinami
Lilek načerno
rakapka před 12 hodinami
Gnocchi s dýňovou omáčkou
TondaJ před 12 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Lisa444 před 16 hodinami
Dušené křemenáče
JaneAnn před 18 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Fitulka před 20 hodinami
Kmínová polévka - "vídeňská"
Fitulka před 20 hodinami
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
NikVe před 20 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 20 hodinami
Komentáře (1)