Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená krkovička

Šťavnaté plátky krkovice pomalu pečené na lůžku z dušeného zelí provoní celou kuchyni. Zelí dochucené karamelizovanou cibulí, jablky a tymiánem chutná skvěle a maso dobře doplňuje.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 096 kJ /
1 457 kcal
Bílkoviny21,13 g
Tuky62,77 g
Vláknina42,08 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy120,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na 2 lžících sádla z obou stran. Krok 2: Opečené maso odložíme stranou, do pánvičky přidáme zbylé sádlo a necháme zpěnit oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Pak ji poprášíme cukrem a necháme zkaramelizovat. Krok 3: Přidáme nakrouhané zelí, zalijeme ho vínem a chvíli podusíme. Krok 4: Ochutíme octem, solí, pepřem a vmícháme na kousky nakrájená jablka a tymián. Krok 5: Na dno pekáčku rozložíme zelí, na to poklademe plátky masa, vše zakryjeme alobalem a takto pečeme při 160 °C asi 2,5-3 hodiny. Krok 6: Podáváme s opečenými brambory nebo bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak dlouho péct plátek krkovice

Zveřejněno 9. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEM4p

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEM4p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, sádlo, cibule červená, cukr krupice, zelí bílé, víno bílé, ocet, jablko, tymián

Přidat fotografie receptu