Pomalu pečená krkovička
Šťavnaté plátky krkovice pomalu pečené na lůžku z dušeného zelí provoní celou kuchyni. Zelí dochucené karamelizovanou cibulí, jablky a tymiánem chutná skvěle a maso dobře doplňuje.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 096 kJ / 1 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,13 g |
Tuky | 62,77 g |
Vláknina | 42,08 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 120,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na 2 lžících sádla z obou stran.
Krok 2: Opečené maso odložíme stranou, do pánvičky přidáme zbylé sádlo a necháme zpěnit oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Pak ji poprášíme cukrem a necháme zkaramelizovat.
Krok 3: Přidáme nakrouhané zelí, zalijeme ho vínem a chvíli podusíme.
Krok 4: Ochutíme octem, solí, pepřem a vmícháme na kousky nakrájená jablka a tymián.
Krok 5: Na dno pekáčku rozložíme zelí, na to poklademe plátky masa, vše zakryjeme alobalem a takto pečeme při 160 °C asi 2,5-3 hodiny.
Krok 6: Podáváme s opečenými brambory nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 10. 2024 08:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečená krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEM4p
Nejnovější recepty
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 13 minutami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Pomalu pečená krkovička
Přidáno před 2 hodinami
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Plněná kapsa na houbách: Vepřové plátky s voňavou houbovou omáčkou připravené v papiňáku jsou na stole za půl hodiny
Havelské posvícení provoní ořechové cukroví. Staročeský recept je snadný a připomene nám kuchyni babiček
Vyzkoušeli jsme knedlíky z pražského Knedlína. Jeden stojí 69 Kč a kromě sladké klasiky nabízejí i s krevetami
Kachní stehna na zelí: Šťavnaté masíčko a kyselá zelenina jsou báječnou kombinací, kterou zvládne i začátečník
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Poctivá kulajda s liškami
hajibuni před 27 minutami
Cuketové Míša řezy
Danulka52 před 44 minutami
Hruškový závin s ořechy a brusinkami
Recept24 před 1 hodinou
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Noumik před 2 hodinami
Bábovka s jablkem a Margotkou
daniela1262 před 3 hodinami
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 10 hodinami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 13 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 14 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 15 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 15 hodinami
Komentáře