Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošský guláš

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Voňavý guláš se šťavnatým hovězím masem a cibulovým základem je oblíbená klasika, která zahřeje a dobře zasytí. Důležité je dopřát masu dostatek času, aby bylo krásně měkké. Tento guláš navíc ochutíme restovanou slaninou a lesními houbami.

Přidat do oblíbených past1978 Přidat komentář

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 701 kJ /
1 363 kcal
Bílkoviny174,74 g
Tuky53,68 g
Vláknina24,16 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,60 g
Sacharidy35,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme trochu oleje, vsypeme cibuli a opečeme do zlatohněda. Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a ze všech stran orestujeme. Zaprášíme lžičkou sladké papriky, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Krok 3: Mezitím nakrájíme slaninu na nudličky. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi orestujeme slaninu. Přidáme houby, osolíme, přidáme kmín. Mírně podlijeme vodou a podusíme. Jakmile je maso měkké, zahustíme guláš hladkou moukou rozmíchanou v malém množství vody a vaříme alespoň ještě 15 minut. Krok 4: Nakonec vmícháme podušené houby se slaninou a podle potřeby přisolíme. Krok 5: Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak udělat domácí houskový knedlík

Zveřejněno 9. 10. 2024 10:01

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6W56

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6W56

Suroviny:
kližka hovězí, slanina uzená, cibule, houby lesní, mouka hladká, sůl, paprika sušená sladká, kmín mletý, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu