Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Pokud máte rádi aromatické tvarůžky, ochutnejte je i v této zajímavé kombinaci s mletým masem a dýní. Příprava je velmi snadná. Maso ochutíme chilli a čerstvými bylinkami. Tvarůžky necháme na závěr rozpéct na povrchu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 916 kJ / 1 414 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,71 g |
Tuky | 27,98 g |
Vláknina | 8,88 g |
Cholesterol | 553 mg |
Sodík | 3,62 g |
Sůl | 8,83 g |
Sacharidy | 18,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme ji na oleji dozlatova.
Krok 2: Poté k ní přidáme maso a vařečkou rozbijeme případné vzniklé hrudky. Jakmile se maso zatáhne, zakápneme ho sójovou omáčkou a dochutíme solí, pepřem, paprikou a chilli. Promícháme a nakonec přidáme nasekané bylinky a rajčatové pyré. Společně vše prohříváme asi 6 minut.
Krok 3: Troubu zapneme na 200 °C.
Krok 4: Pomocí mašlovačky vytřeme zapékací misku trochou oleje. Dýni vydlabeme a dužinu nakrájíme na půlměsíčky o tloušťce 1-2 cm. Polovinu dýně vyskládáme na dno misky. Na dýni rovnoměrně rozložíme maso a to přikryjeme zbývající dýní. Vše opepříme a trochu osolíme.
Krok 5: Pečeme 30 minut, poté na dýni přidáme rozdrobené tvarůžky a vrátíme do trouby na dalších 10 minut.
Krok 6: Podáváme ideálně s bramborovou kaší.
Zveřejněno 9. 10. 2024 20:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkPw
Nejnovější recepty
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 2 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 6 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno před 9 hodinami
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno před 9 hodinami
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Plněná kapsa na houbách: Vepřové plátky s voňavou houbovou omáčkou připravené v papiňáku jsou na stole za půl hodiny
Havelské posvícení provoní ořechové cukroví. Staročeský recept je snadný a připomene nám kuchyni babiček
Vyzkoušeli jsme knedlíky z pražského Knedlína. Jeden stojí 69 Kč a kromě sladké klasiky nabízejí i s krevetami
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová bábovka
PetraPerg před 56 minutami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
renatakosova@atlas.cz před 2 hodinami
Vepřový guláš s bramboráčky
kremik před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Alena Simbova před 4 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
zdenka.s před 4 hodinami
Pórková polévka
Blazenka před 5 hodinami
Segedínský guláš
Schovy124 před 6 hodinami
Jehněčí guláš z tlakáče
JanaJurkova před 8 hodinami
Prezidentská bábovka
Kattyy před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
xnovav před 10 hodinami
Komentáře