Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečeně z divočáka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Pokud máte rádi zvěřinu, jistě si oblíbíte i toto výborné jídlo. Lahodné a aromatické maso divočáka upečete zalité červeným vínem. Podávejte s výpekem dochuceným smetanou, brusinkami a houbami, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.

Přidat do oblíbených past1978 Přidat komentář

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 458 kJ /
1 543 kcal
Bílkoviny183,63 g
Tuky66,72 g
Vláknina9,76 g
Cholesterol 431 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,98 g
Sacharidy32,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a prošpikujeme částí slaniny. Nakrájíme na plátky, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme mletým pepřem. Krok 2: V pánvi částečně vyškvaříme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a plátky masa po obou stranách opečeme. Pak je vyjmeme a se snítkou rozmarýnu rozložíme do pekáče. Krok 3: Do pánve vlijeme trochu vody, ocet a víno. Přivedeme k varu a nálevem maso přelijeme.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme podle potřeby, až je maso téměř měkké. Během pečení plátky obracíme a podléváme vodou.  Krok 4: Pak do výpeku vmícháme smetanu, brusinky, propláchnuté houby a dopečeme. Krok 5: Podáváme přelité výpekem, ozdobené snítkou rozmarýnu, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.

TIP: Jak zpracovat maso z divočáka

Zveřejněno 10. 10. 2024 20:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečeně z divočáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G69Gy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
maso z divočáka, slanina, víno červené, česnek, ocet, smetana, brusinky sušené, houby, sůl, pepř mletý, rozmarýn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečeně z divočáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G69Gy

Přidat fotografie receptu