Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní jablečný štrúdl

Hvězdou mezi jablečnými moučníky je štrúdl. Tenké těsto a šťavnatá jablečná náplň vonící po skořici chutnají prostě skvěle. Zkuste tentokrát listové těsto nahradit těstem pivním - je křehké a pivo mu dodá kyprost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 596 kJ /
2 772 kcal
Bílkoviny48,73 g
Tuky91,67 g
Vláknina34,95 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 693 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy407,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Krok 2: Ze všech přísad zpracujeme hladké těsto a vyválíme z něj placku. Doprostřed rozložíme nastrouhaná jablka a posypeme je rozinkami a oříšky. Potom ještě náplň pocukrujeme vanilkovým cukrem a poprášíme skořicí. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 3: Závin zabalíme, konce dobře přitiskneme. Přeneseme ho na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Upečeme dozlatova. Krok 4: Necháme vychladit a posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Další recepty na jablečné záviny

Zveřejněno 12. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnGW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnGW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, pivo světlé, sůl, jablko, cukr vanilkový, rozinky, ořechy vlašské, skořice, vejce, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu