Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené ovoce s nádivkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Na podzim připravujeme často dezerty z jablek a hrušek. Připravit z nich můžeme i tento netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený. Pečené ovoce v sobě skrývá zajímavou náplň z marmelády, mandlí a pálenky. Podáváme ho s jemnou žloutkovou omáčkou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 512 kJ /
1 556 kcal
Bílkoviny34,08 g
Tuky42,32 g
Vláknina38,20 g
Cholesterol 660 mg
Sodík 223 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy240,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hrušek a jablek odřízneme vrchní část se stopkou. Tu dáme stranou. Dužinu s jádřincem opatrně vydlabeme. Dutinu plníme marmeládou smíchanou s pálenkou a mandlemi. Vršky zakryjeme skrojenými částmi. Krok 2: Pečeme při 190 °C asi 15 minut. Krok 3: Mezitím připravíme omáčku. V misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Mléko zahřejeme téměř k varu a za stálého míchání přilijeme vaječnou směs. Při nízké teplotě mícháme 5 minut, až směs částečně zhoustne. Nevaříme. Krém mícháme do vychlazení. Krok 4: Ovoce podáváme teplé s omáčkou. Ozdobit ho můžeme rybízem či lístky meduňky.

TIP: Další teplé jablečné dezerty

Zveřejněno 14. 10. 2024 20:01

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené ovoce s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9v7

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené ovoce s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9v7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, jablko, marmeláda rybízová, pálenka, mandle sekané, žloutek, mléko, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu