Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z lískových oříšků

Bábovka je velice oblíbeným a tradičním moučníkem české kuchyně. Existuje mnoho různých receptů. Jedním z nich je také tento na snadnou, ale chutnou bábovku. Ústřední surovinou jsou lískové ořechy, které jí dodají vůni a chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 150 kJ /
3 860 kcal
Bílkoviny71,92 g
Tuky199,48 g
Vláknina15,35 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 497 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy436,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme zvlášť na tuhý sníh. Krok 2: Cukr, máslo a žloutky spolu utřeme. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a přilijeme vlažné mléko. Krok 3: Nakonec přidáme mleté oříšky a sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem dobře vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Upečeme pomalu při 170 °C dozlatova.

Zveřejněno 15. 10. 2024

Poznámka autora poslirecept

TIP: Pokud nejsou po ruce lísková jádra, můžeme použít i mleté vlašské ořechy. Bábovka bude také dobrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z lískových oříšků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpjJ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z lískových oříšků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpjJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
cukr moučkový, máslo, vejce, mouka polohrubá, kypřící prášek, mléko, ořechy lískové mleté, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu