Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem

Lahodný dezert, který spojuje jemnost krémového tvarohu s podzimní karamelovou chutí sušenek. Tento jednoduchý svěží cheesecake je ideální volbou pro sladké chvíle, když chcete potěšit rodinu nebo přátele, aniž byste museli trávit hodiny v kuchyni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min + chlazení

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, + chlazení )

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 910 kJ /
5 954 kcal
Bílkoviny89,63 g
Tuky503,47 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 810 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy264,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přendáme do dortové formy o průměru 23 cm (dno vyložené pečicím papírem) a umačkáme. Krok 2: V míse vyšleháme tvaroh s cukrem do krémové konzistence. Přidáme mascarpone, smetanu a vanilku. Vyšleháme do pevné konzistence. Přibližně 300 g krému si odložíme bokem na ozdobení, zbytek rovnoměrně rozetřeme na připravenou sušenkovou krustu a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií a dáme alespoň na hodinu do lednice. Krok 3: Opatrně rozpustíme pomazánku a nalijeme ji na vychlazenou krémovou vrstvu. Dáme na několik hodin do lednice, ideálně přes noc. Krok 4: Nakonec ozdobíme krémem, polijeme rozehřátou pomazánkou a sušenkami, které můžete rozpůlit nebo rozdrobit.

TIP: Oblíbené recepty na nepečené cheesecaky

Zveřejněno 14. 10. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzrr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzrr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dělám lotus krém do skleniček, ale tohle je vyšší level! 👌Krása na pohled. To muselo zmizet z talířku jak blesk!😁

Dělávám ten dort už dlouho, je výborný mám ho pod názvem Nepečený Lotus dort, ono stačí změnit 1 slovo a už se neukáže. Zkusím přidat foto. <3:yes::yes: Pěkný recept i foto:-K

MiskaKulicka: Jak se rozpouští Lotus pomazánka (nikdy jsem ji neměla) - stejně jako čokoláda? A samotná, nebo s máslem? 🧀 Dortík vypadá úžasně, dala bych si hned. ;-)

MiskaKulicka: děkuji za radu. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Děkuji oběma 🌷 Máte pravdu, dortík je výborný a zmizel ze stolu neskutečně rychle. Záhadou mi ovšem zůstává, kam se poděl zbytek z lednice 🤣😅

MiskaKulicka: na zbytku si v lednici určitě pochutnal skřítek Zášupšák........ :-D:-D:-D

Krásný dortík, to musí být dobrota 😋

Úžasný a jistě vynikající dortík😋

Suroviny:
sušenky, máslo, krém, tvaroh plnotučný, mascarpone, smetana ke šlehání, cukr moučkový, extrakt vanilkový, poleva, pomazánka, krém, sušenky, pomazánka

Přidat fotografie receptu