Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hukvaldský vepřový závitek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 972 kJ /
949 kcal
Bílkoviny84,60 g
Tuky61,92 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 678 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy11,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dva plátky kýty mezi fólií naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na malé pánvičce na lžičce másla uděláme míchaná vajíčka a do mírně zchladlých vmícháme okapaný hrášek. Krok 2: Plátky masa z jedné strany pomažeme hořčicí a na každý dáme polovinu vajíček, na ně proužky slaniny. Smotáme do závitku a převážeme kuchyňským provázkem. Krok 3: Dáme do rozehřáté pánve se sádlem, nakrájeným zbytkem slaniny nebo olejem a závitky opečeme ze všech stran. Krok 4: Můžeme přemístit do trouby předehřáté na 180 °C. Nebo dusíme na pánvi, podlité vývarem a zakryté poklicí asi 20 minut doměkka. Mírně nebo dle chuti zahustíme jíškou (nebo solamylem). Podáváme s bramborovou kaší nebo dle chuti s vařenými bramborami či rýží.

TIP: Co uvařit z vepřové kýty

Zveřejněno 15. 10. 2024 15:09

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace: Valašské recepty, mírně upraveno - přidala jsem slaninu, hořčici, vývar a použila sádlo .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hukvaldský vepřový závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6MY0

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hukvaldský vepřový závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6MY0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, sádlo, vejce, máslo, hrášek, slanina, vývar masový, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu