Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované dýňové zelí

Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Doslova ideální příloha k pečenému masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BlanikM

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

10 zavařovacích sklenic o objemu 700 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 668 kJ /
5 418 kcal
Bílkoviny70,50 g
Tuky21,00 g
Vláknina202,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30,08 g
Sůl75,00 g
Sacharidy1 147,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni oloupeme, rozřízneme napůl, zbavíme semen a nastrouháme na hrubo. Krok 2: Dýni promícháme se solí, cukrem, kmínem a octem. Necháme zhruba hodinu odležet. Krok 3: Směs plníme do čistých sklenic. Zavíčkujeme, očistíme a zavaříme 30 minut na 185 ˛°C. Krok 4: Zavařené zelí můžeme pak dát už jen na orestovanou cibulku, zahustit jíškou, provařit a lehce dochutit dle potřeby. Nakonec dát kousek másla na zjemnění.

Zveřejněno 16. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované dýňové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvQJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované dýňové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvQJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Zdravím, není v uvedené teplotě překlep? Řekla bych, že má být 85 °C. Děkuji.

Moc dobrý recept na zpracování většího množství dýně 😉 vyzkouším asi z poloviční dávky 😊

Suroviny:
dýně, sůl, cukr krystal, ocet, kmín celý

Přidat fotografie receptu