Sterilované dýňové zelí
Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Doslova ideální příloha k pečenému masu.
Suroviny pro 1 dávka
10 zavařovacích sklenic o objemu 700 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 668 kJ / 5 418 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 202,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30,08 g |
Sůl | 75,00 g |
Sacharidy | 1 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni oloupeme, rozřízneme napůl, zbavíme semen a nastrouháme na hrubo.
Krok 2: Dýni promícháme se solí, cukrem, kmínem a octem. Necháme zhruba hodinu odležet.
Krok 3: Směs plníme do čistých sklenic. Zavíčkujeme, očistíme a zavaříme 30 minut na 185 ˛°C.
Krok 4: Zavařené zelí můžeme pak dát už jen na orestovanou cibulku, zahustit jíškou, provařit a lehce dochutit dle potřeby. Nakonec dát kousek másla na zjemnění.
Zveřejněno 16. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvQJ
Moje poznámka
Sterilované dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvQJ
Nejnovější recepty
Krémová polévka z fazolových lusků
Přidáno před 5 hodinami
Gravlax - základní verze bez kopru
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Sumeček africký na rozmarýnu s mrkvovo-bramborovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové karbanátky plněné mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Duhový Coleslaw
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Chlebový kvásek z pražské pekárny dosáhl velkého úspěchu. Jako jediný z Česka je uložen v kvasové knihovně v Belgii
Maďarské slané nudle s tvarohem: Túrós csusza s dozlatova vypečenou slaninou navrchu chutnají božsky
Pochoutkový salát podle ČSN: Retro klasika je levná a snadná na přípravu, navíc stále potěší svou jedinečnou chutí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové mléko
stepicka před 15 minutami
Čokoládový korpus na dort i moučníky
stepicka před 15 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
stepicka před 16 minutami
Chia pudink – základní recept
stepicka před 17 minutami
Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci
TondaJ před 1 hodinou
Kuře na rýži
Dendula3211 před 6 hodinami
Kaťák s houbami
mari malinska před 8 hodinami
Zapečené mleté kuličky s gnocchi a sýrem
Vanika před 22 hodinami
Mazanec z pekárny
Hanina65 před 23 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja 17. 10. 2024 12:11
Suroviny:
dýně,
sůl,
cukr krystal,
ocet,
kmín celý
Komentáře