Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrstvená jablková buchta

Snad nejčastěji použitým druhem ovoce k pečení u nás jsou jablka. Moučníkům totiž dodají dokonalou chuť, vůni a šťavnatost. Nejinak je tomu i v případě této snadné buchty, kdy do těsta zamícháme plátky jablek a upečeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 198 kJ /
1 481 kcal
Bílkoviny26,50 g
Tuky8,92 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 211 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy310,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nakrájíme na tenká kolečka. Středy, kde je jádřinec vykrojíme. Krok 2: Z mouky, cukru, mléka, vajec a kypřicího prášku umícháme tekutou směs. Do směsi pak vsypeme plátky jablek a lehce promícháme. Krok 3: Jablečnou směs vylejeme do pečicí formy na koláč. Pečeme na 180 °C přibližně půl hodiny, než jablíčka zezlátnou. Pak už jen lehce pocukrujeme a máme hotovo!

TIP: 26 oblíbených jablečných moučníků

Zveřejněno 30. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvená jablková buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5O9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvená jablková buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5O9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc chutnal. Lehké, snadné, dobré...

Dobrý recept. 😋

Zajímavý recept, určitě zkusím, jablíček máme spoustu a chuť na sladké neustále 🙂

Suroviny:
jablko, vejce, mouka hladká, cukr, mléko, kypřící prášek do pečiva, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu