Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta Szeged

Krásně rozpadajícímu a šťavnatému masu odolá málokdo. Připravte si k obědu vepřovou kýtu s nádechem maďarské kuchyně, není to nic složitého. Jako přílohu můžete podávat vařené brambory.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 006 kJ /
1 197 kcal
Bílkoviny211,96 g
Tuky32,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky 2x2 cm. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v mleté maďarské paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji maso rychle a zlehka orestujeme, aby paprika nezhořkla. Maso vyjmeme a dáme na chvilku bokem. Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, a nadrobno nakrájenou papriku, česnek a společně lehce orestujeme. Krok 4: Vrátíme maso a podlijeme trochou vývaru, tak aby maso bylo z poloviny ponořeno ve vývaru. Krok 5: Vaříme do změknutí masa a podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 6. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta Szeged

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRwL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta Szeged

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRwL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Bibinka:Prosím pokud chcete přispívat na veřejné stránky, naučte se napřed pravopis, je to hrůza.

Jednoduché, nepřeplácané a určitě dobré. +:yes::-))

První recept to není, jukni se lépe, ale nevadí, posílám totiž opravdu to co uvařím, a když mám čas a náladu. Čaukys;-)

zapomněla jsem ti dát boda, tak teď napraveno:-D

Colombo65 vítej na našich stránkách mezi náma:-!Přeju ti, aby se ti tady líbylo, byl spokojený a aby si si rozumněl s našimi chlapy, které si tu hýčkáme a je to fajn. Křest prvním receptem máš za sebou, tak klidně pokračuj.
Jinak já raději ten segedín s kyselím zelím, má větší šmrnc, tím ovšem nechci říct, že tohle by bylo špatný-naopak:-p je fakt, že pravá paprika je neporovnatelná s tou, co používáme tady;-)

Tématické fráze:
co uvařit z vepřové kýty, vepřová kýta, colombo65, colombo 65, veprova kyta recepty, segedín z vepřové kýty, segedin, masová směs z vepřové kýty, vepřové kostky z kýty, szegedin maďarský, veprovy segedin, kostky z vepřové kýty, kýta na kostky, vepřová kýta recept, kýta kostky, recepty z vepřové kýty, směs z veprove kýty, segedínská vepřová kýta, co uvařit z kýty, recepty online vepřové

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, paprika čerstvá bílá, vývar masový, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, česnek, olej

Přidat fotografie receptu