Gravlax - základní verze bez kopru
Tradiční švédská lahůdka gravlax, tedy losos marinovaný v suché marinádě ze soli a cukru vás doslova nadchne. Losos se díky soli vysuší a zpevní a bude se podobat své uzené variantě. Jedná se o opravdovou lahůdku, která se hodí jako předkrm či chuťovka k vínu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 763 kJ / 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 15,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 36,11 g |
Sůl | 90,26 g |
Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gravlax - základní verze bez kopru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxVjR
Moje poznámka
Gravlax - základní verze bez kopru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxVjR
Nejnovější recepty
Krémová polévka z fazolových lusků
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax - základní verze bez kopru
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Sumeček africký na rozmarýnu s mrkvovo-bramborovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové karbanátky plněné mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Duhový Coleslaw
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Chlebový kvásek z pražské pekárny dosáhl velkého úspěchu. Jako jediný z Česka je uložen v kvasové knihovně v Belgii
Maďarské slané nudle s tvarohem: Túrós csusza s dozlatova vypečenou slaninou navrchu chutnají božsky
Pochoutkový salát podle ČSN: Retro klasika je levná a snadná na přípravu, navíc stále potěší svou jedinečnou chutí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na rýži
Dendula3211 před 5 hodinami
Kaťák s houbami
mari malinska před 7 hodinami
Zapečené mleté kuličky s gnocchi a sýrem
Vanika před 20 hodinami
Mazanec z pekárny
Hanina65 před 22 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja 17. 10. 2024 12:11
Voňavý tvarohový koláč s jablky
esstelle 17. 10. 2024 12:08
Špačci z mletého masa
Wikki 17. 10. 2024 09:38
Kuřecí směs na asijský způsob
dexulka 16. 10. 2024 19:45
Houbová omáčka dle Jitky
arabam 16. 10. 2024 16:51
Suroviny:
sůl hrubozrnná,
cukr,
losos
Komentáře (1)