Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové placičky

Smažené květákové placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo jí moc neholdují. Příprava je velmi snadná, uvařený květák jen lehce dochutíme běžným kořením, spojíme vejcem a strouhankou a poté osmažíme dozlatova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 043 kJ /
249 kcal
Bílkoviny18,53 g
Tuky15,58 g
Vláknina3,09 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy7,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Slijeme ho a necháme pořádně okapat. Krok 2: Pak ho rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přidáme sůl, pepř, vejce, kmín, majoránku, prolisovaný česnek a strouhanku. Krok 3: Vše promícháme a z hmoty tvoříme malé placičky, které ještě zlehka obalíme z obou stran ve strouhance. Krok 4: Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.

TIP: Co uvařit z květáku

Zveřejněno 21. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvO7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvO7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, sůl, pepř mletý, vejce, kmín drcený, majoránka sušená, česnek, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu