Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

medanek medanek

Středně náročný

Doba přípravy 630 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 600 min

630 min (30 min příprava + 600 min tepelná úprava)

Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu zkuste i špekové knedlíky podle autorky.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 255 kJ /
1 973 kcal
Bílkoviny19,07 g
Tuky185,57 g
Vláknina28,36 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 2,21 g
Sůl5,40 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na silnější nudličky (cca 3 cm),
osolíme a opepříme. Česnek a slaninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli, celer, mrkev nasekáme v kutru. Demi glace rozpustíme v horké vodě. Krok 2: Pomalý hrnec vytřeme sádlem, dno vyskládáme plátky slaniny a dáme zatím stranou. Na pánev s rozehřátým olejem přidáme maso a ze všech stran orestujeme a přendáme do misky. Krok 3: Přidáme posekanou zeleninu, osolíme, opepříme a také lehce orestujeme. Krok 4: Zeleninu i maso přendáme do pomalého hrnce, přidáme plátky česneku, koření (oboje dáme do plátěného sáčku), rozpuštěné demi glace a nastavíme hrnec na low, 8-10 hodin. Je potřeba kontrolovat. Krok 5: Měkké maso i s pytlíkem koření vyndáme, přidáme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžeme i přepasírovat. Krok 6: Do omáčky přidáme máslo, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme pepřem a solí. Krok 7: Můžeme servírovat s plátkem citrónu a ozdobit petrželkou.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 19. 10. 2024

Poznámka autorky medanek

Demi glace je velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje. Špekové knedlíky

www.toprecepty.cz/recept/57934-spekove-knedliky-jak-delam-ja/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZlm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZlm

Suroviny:
cibule, celer, mrkev, česnek, slanina, sádlo, olej, máslo, sůl, pepř mletý, koření nové koření, pepř, smetana na vaření, voda

Přidat fotografie receptu