Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu zkuste i špekové knedlíky podle autorky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,07 g |
Tuky | 185,57 g |
Vláknina | 28,36 g |
Cholesterol | 283 mg |
Sodík | 2,21 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
osolíme a opepříme. Česnek a slaninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli, celer, mrkev nasekáme v kutru. Demi glace rozpustíme v horké vodě. Krok 2: Pomalý hrnec vytřeme sádlem, dno vyskládáme plátky slaniny a dáme zatím stranou. Na pánev s rozehřátým olejem přidáme maso a ze všech stran orestujeme a přendáme do misky. Krok 3: Přidáme posekanou zeleninu, osolíme, opepříme a také lehce orestujeme. Krok 4: Zeleninu i maso přendáme do pomalého hrnce, přidáme plátky česneku, koření (oboje dáme do plátěného sáčku), rozpuštěné demi glace a nastavíme hrnec na low, 8-10 hodin. Je potřeba kontrolovat. Krok 5: Měkké maso i s pytlíkem koření vyndáme, přidáme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžeme i přepasírovat. Krok 6: Do omáčky přidáme máslo, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme pepřem a solí. Krok 7: Můžeme servírovat s plátkem citrónu a ozdobit petrželkou.
Zveřejněno 19. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Moje poznámka
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Nejnovější recepty
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plátky v jogurtové omáčce s paprikou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečená cuketa s cherry rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Kotlety na slanině s růžičkovou kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Čočkovo-květáková polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 19 hodinami
Houbové špecle zapečené s kuřecím masem
Přidáno 18. 10. 2024 20:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Helou friends! Kuchařka Chili Ta ze StarDance málem vypadla. Při valčíku si nešťastně roztrhla šaty
Houbaři zaplatili pokutu 180 tisíc: Nedbali na to, kde smí sbírat, místo smaženice mají finanční problémy
Mleté řízky pečené v troubě: Křehké a šťavnaté maso zjemní smetana a sýr, chuť při pečení zvýrazní cibule
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čedarová polévka s brokolicí
zdenekstupka1 před 8 hodinami
Jarní rajská polévka s řapíkatým celerem
Fitulka před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Elis-piro před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
kamilkamil před 12 hodinami
Hrnková bábovka
Kolibinka před 13 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Panova před 14 hodinami
Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové
TondaJ před 14 hodinami
Dýňové muffiny
mondi80 před 15 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
stepicka před 17 hodinami
Suroviny:
cibule,
celer,
mrkev,
česnek,
slanina,
sádlo,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
pepř,
smetana na vaření,
voda
Komentáře