Pomazánka z italského zrajícího camembertu se sušenými rajčaty a rozinkami
Zrající sýr s bílou plísní na povrchu lze dobře zakomponovat do výrazných pomazánek. Přidáním másla zjemní, sušená rajčata, rozinky a nebo brusinky přidají slanou i sladkou, až sladkokyselou chuť. Pomazánku si vychutnáte na oblíbeném druhu pečiva.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 490 kJ / 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,56 g |
Tuky | 65,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Camembert nakrájíme na plátky a v misce rozmačkáme vidličkou, přidáme pokrájené máslo a pepř. Rozšleháme ručně nebo šlehačem.
Krok 2: Sušená rajčata nakrájíme nadrobno a dáme do misky společně s rozinkami a dobře promícháme. Necháme uležet 1-2 hodiny, aby se propojily chutě.
Krok 3: Mažeme na suché tousty, topinky, celozrnnou bagetu, nebo na plátky rohlíku jako jednohubky.
Zveřejněno 20. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z italského zrajícího camembertu se sušenými rajčaty a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YZr
Moje poznámka
Pomazánka z italského zrajícího camembertu se sušenými rajčaty a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YZr
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
sýr camembert,
máslo,
rajče sušené,
rozinky,
pepř mletý
Komentáře (1)