Kakaové řezy s tvarohovo máslovým krémem
Chybí vám po dobrém obědě chutný moučník? Nemusíte se ho zříkat. Náš recept na kakaové řezy s jemným krémem není složitý na přípravu a výsledek uspokojí vaše chuťové buňky. Držte se odzkoušeného podrobného receptu, výsledek je zaručen!
Suroviny pro 1 plech
korpus na plech 23x32 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 136 kJ / 3 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,17 g |
Tuky | 284,94 g |
Vláknina | 7,40 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 104,64 g |
Postup přípravy
Zapneme troubu na 180 °C a pekáček 23 x32 cm vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Vejce rozklepneme do šlehací mísy, přidáme cukr, špetku soli a po 5 minutách šlehání
přilijeme horkou vodu a došleháme do husté bílé pěny (musí být viditelná stopa po metle) 5-8 minut. Krok 3: Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a po částech opatrně ručně vmícháme do vaječné pěny. Přendáme do připraveného pekáčku a dáme péct na 180 °C, po 3-5 minutách teplotu snížíme na 170 °C a dopečeme - pečeme dle vlastní trouby cca 10 min, zkusíme špejlí. Ta musí být po vytažení suchá. Krok 4: Hotový korpus pokapeme uvařenou kávou s rumem, necháme na mřížce vychladnout a zatím vyšleháme krém. Do čisté mísy na šlehání dáme tvaroh, máslo, cukr a pudink za studena, přidáme příchuť a ušleháme dohladka. Necháme 10 minut odpočinout. Krok 5: Na vychladlý korpus navrstvíme krém a uhladíme povrch, můžeme protáhnout ozdobně zubatou stěrkou. Povrch posypeme čokoládovým zdobením, strouhanou čokoládou nebo polevou.
Necháme v chladu ztuhnout nejméně hodinu a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 20. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy s tvarohovo máslovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrYOl
Moje poznámka
Kakaové řezy s tvarohovo máslovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrYOl
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
voda,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh plnotučný,
máslo,
pudink bez vaření,
tresť mandlová hořká,
cukr vanilkový,
káva,
poleva čokoládová
Komentáře (8)