Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka se žampiony

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Nádivka je skvělým doplňkem třeba pečeného kuřete, ale zároveň ji můžeme připravit i samotnou. Směs, ve které propojíme chutě žampionů a uzeného masa doplní tradičně pečivo namočené v mléce, koření a zelená petrželka. Po zapečení můžeme podávat.

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 134 kJ /
2 183 kcal
Bílkoviny132,17 g
Tuky84,24 g
Vláknina36,86 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 4,57 g
Sůl10,56 g
Sacharidy207,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a navlhčíme mlékem. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony a uzené maso, drcený česnek, vše okořeníme, osolíme a krátce podusíme. Krok 3: K rohlíkům přidáme petrželku, houbovou směs, žloutky a vše zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který do směsi vmícháme na úplný závěr. Podle potřeby ještě dochutíme a přelijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy. Krok 4: Pečeme při teplotě 170 °C, až povrch pěkně zezlátne.

TIP: Další inspirace na pokrmy z uzeného masa

Zveřejněno 21. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jl4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jl4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, maso uzené, žampióny, vejce, cibule, mléko, máslo, petrželka, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, kmín drcený, česnek, strouhanka

Přidat fotografie receptu