Valašský bramborový řízek
Řízek nemusí být jen z masa, připravit si jej můžete také z brambor. Křupavý, dobře usmažený, bramborový řízek v trojobalu, vonící po česneku a majoránce, vás svojí chutí příjemně překvapí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 533 kJ / 1 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,04 g |
Tuky | 16,85 g |
Vláknina | 30,12 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 282 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 179,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábáme a nastrouháme.
Krok 2: K nastrouhaným bramborám přidáme mléko, česnek, cibuli, vejce, majoránku, kmín, sůl a pepř. Vymícháme těsto, které by mělo mít hustší konzistenci, pokud je řídké, přidáme hladkou mouku.
Krok 3: Pánev vymažeme tukem. Na rozpálenou pánev vložíme jednu naběračku směsi a rozetřeme do tvaru řízku, o tloušťce 1 cm. Mírně z obou stran osmažíme. Dáme vychladnout na rošt. Takto postupně tvoříme jednotlivé řízky.
Krok 4: Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Poté je smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené řízky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Krok 5: Podáváme teplý a pokud zchladne, musíme znovu ohřát.
Zveřejněno 21. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašský bramborový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vQA
Moje poznámka
Valašský bramborový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vQA
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 7 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 12 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 2 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 3 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 3 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 4 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 4 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
mléko,
česnek,
vejce,
cibule,
mouka hladká,
majoránka,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
tuk,
olej
Komentáře