Valašský bramborový řízek
Řízek nemusí být jen z masa, připravit si jej můžete také z brambor. Křupavý, dobře usmažený, bramborový řízek v trojobalu, vonící po česneku a majoránce, vás svojí chutí příjemně překvapí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 533 kJ / 1 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,04 g |
Tuky | 16,85 g |
Vláknina | 30,12 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 282 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 179,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábáme a nastrouháme.
Krok 2: K nastrouhaným bramborám přidáme mléko, česnek, cibuli, vejce, majoránku, kmín, sůl a pepř. Vymícháme těsto, které by mělo mít hustší konzistenci, pokud je řídké, přidáme hladkou mouku.
Krok 3: Pánev vymažeme tukem. Na rozpálenou pánev vložíme jednu naběračku směsi a rozetřeme do tvaru řízku, o tloušťce 1 cm. Mírně z obou stran osmažíme. Dáme vychladnout na rošt. Takto postupně tvoříme jednotlivé řízky.
Krok 4: Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Poté je smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené řízky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Krok 5: Podáváme teplý a pokud zchladne, musíme znovu ohřát.
Zveřejněno 21. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašský bramborový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vQA
Moje poznámka
Valašský bramborový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vQA
Nejnovější recepty
Ovesná kaše s kávou, mandlemi a banánem
Přidáno před 19 hodinami
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Přidáno před 23 hodinami
Srdíčka pro maminku
Přidáno 26. 1. 2025 16:03
Valentýnské menu
Přidáno 26. 1. 2025 15:55
Tartaletky s jahodovou čokoládou
Přidáno 26. 1. 2025 15:44
Tousty ve tvaru srdce
Přidáno 26. 1. 2025 15:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Už nikdy nekupujte bazalku: „Nekonečnou rostlinu“ si díky snadnému triku vypěstujete i doma na okenním parapetu
Škvarkové pagáče: Slané koláče připravované i o masopustu jsou vláčné, krásně křupou díky škvarkům a úžasně voní
Domácí tlačenku připravíte v tlačenkovém sáčku i v krabici od mléka: S cibulí, octem a chlebem je to lahůdka
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Josef14 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Honzik z Budejovic před 6 hodinami
Vepřové výpečky II
stefi.f47 před 6 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Coffee.j před 8 hodinami
Koňakové řezy
Simon1s před 8 hodinami
Párty válečky z mletého masa v listovém těstě
Sahula před 9 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
AndreaAbb před 11 hodinami
České buchty
Theodora před 12 hodinami
Marinované kuřecí řízečky
Zezik před 13 hodinami
Suroviny:
brambory,
mléko,
česnek,
vejce,
cibule,
mouka hladká,
majoránka,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
tuk,
olej
Komentáře