Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halloweenské řezy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Chystáte halloweenskou oslavu a hledáte dezert, který zaujme chutí i vzhledem? Tyto řezy jsou ideální volbou! Vláčný čokoládový korpus s krémem z mascarpone a jahod je doplněný rudým ovocným rozvarem, který připomíná krev. Výsledný efekt evokuje střeva nebo mozek – perfektní pochoutka pro milovníky strašidelných sladkostí.

Suroviny pro 1 plech

Plech o rozměrech 20x25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 215 kJ /
6 983 kcal
Bílkoviny91,24 g
Tuky403,53 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 881 mg
Sodík 2,53 g
Sůl2,05 g
Sacharidy733,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 175°C. Formu o rozměrech 20x25 cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Mouku promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a prosejeme. Krok 3: V míse smícháme žloutky, jogurt a olej. Přidáme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem. Krátce promícháme. Krok 4: Z bílků, cukru a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Krok 5: Těsto rozprostřeme do formy a pečeme 25-30 minut. Necháme zcela vychladnout a následně opatrně prokrojíme, abychom získali dva pláty těsta. Krok 6: Zatímco se peče korpus, připravíme ovocný pudink do krému. Rozmražené jahody rozmixujeme s vodou a propasírujeme na hladké pyré. Smícháme s cukrem, pudinkovým práškem a za stálého míchání svaříme do zhoustnutí jako klasický pudink. Krok 7: Přendáme do misky, přikryjeme potravinovou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme zcela vychladnout (dávám do lednice). Krok 8: Jakmile je pudink studený, krátce, ale důkladně ho prošleháme s mascarpone. Podle potřeby dosladíme moučkovým cukrem. Třetinu krému namažeme na plát těsta, přiklopíme druhým plátem. Krok 9: Zbytek krému přendáme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou (kruh o průměru alespoň 1 cm). Nastříkáme na vrch korpusu v nedbalých smyčkách, které budou tvořit základnu ,,mozku nebo střev". Krok 10: Dáme chladit do lednice a připravíme rozvar. Nejdříve rozmixujeme rozmražené ovoce s cukrem a propasírujeme. Želatinu namočíme do studené vody. Ovocné pyré přivedeme k varu a na mírném ohni provaříme 3 minuty za stálého míchání. Krok 11: Sundáme z plotny, odstraníme pěnu a vmícháme namočenou želatinu (nejprve z ní opatrně vymačkáme přebytečnou vodu). Krok 12: Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a následně pomocí silikonové mašlovačky naneseme opatrně na vrstvu krému, čímž vytvoříme dojem krve.

TIP: Halloween a strašidelné dobroty - rady a tipy

Zveřejněno 21. 10. 2024

Poznámka autorky MiskaKulicka

Pokud nemáte plátkovou želatinu, můžete použít klasickou práškovou (10 g želatiny + 60 g vody).

Kromě krému jsem k promazání korpusu použila zbytek jahodového džemu, který jsem měla v lednici.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halloweenské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkERB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halloweenské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkERB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čokoláda hořká, mouka hladká, cukr, jogurt bílý, olej, vejce, soda jedlá, kypřící prášek, sůl, mascarpone, jahody mražené, voda, pudink vanilkový, cukr, ovoce mražené, cukr, želatina

Přidat fotografie receptu