Halloweenské řezy
Chystáte halloweenskou oslavu a hledáte dezert, který zaujme chutí i vzhledem? Tyto řezy jsou ideální volbou! Vláčný čokoládový korpus s krémem z mascarpone a jahod je doplněný rudým ovocným rozvarem, který připomíná krev. Výsledný efekt evokuje střeva nebo mozek – perfektní pochoutka pro milovníky strašidelných sladkostí.
Suroviny pro 1 plech
Plech o rozměrech 20x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 215 kJ / 6 983 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,24 g |
Tuky | 403,53 g |
Vláknina | 26,40 g |
Cholesterol | 881 mg |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 733,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175°C. Formu o rozměrech 20x25 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Mouku promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a prosejeme.
Krok 3: V míse smícháme žloutky, jogurt a olej. Přidáme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem. Krátce promícháme.
Krok 4: Z bílků, cukru a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
Krok 5: Těsto rozprostřeme do formy a pečeme 25-30 minut. Necháme zcela vychladnout a následně opatrně prokrojíme, abychom získali dva pláty těsta.
Krok 6: Zatímco se peče korpus, připravíme ovocný pudink do krému. Rozmražené jahody rozmixujeme s vodou a propasírujeme na hladké pyré. Smícháme s cukrem, pudinkovým práškem a za stálého míchání svaříme do zhoustnutí jako klasický pudink.
Krok 7: Přendáme do misky, přikryjeme potravinovou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme zcela vychladnout (dávám do lednice).
Krok 8: Jakmile je pudink studený, krátce, ale důkladně ho prošleháme s mascarpone. Podle potřeby dosladíme moučkovým cukrem. Třetinu krému namažeme na plát těsta, přiklopíme druhým plátem.
Krok 9: Zbytek krému přendáme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou (kruh o průměru alespoň 1 cm). Nastříkáme na vrch korpusu v nedbalých smyčkách, které budou tvořit základnu ,,mozku nebo střev".
Krok 10: Dáme chladit do lednice a připravíme rozvar. Nejdříve rozmixujeme rozmražené ovoce s cukrem a propasírujeme. Želatinu namočíme do studené vody. Ovocné pyré přivedeme k varu a na mírném ohni provaříme 3 minuty za stálého míchání.
Krok 11: Sundáme z plotny, odstraníme pěnu a vmícháme namočenou želatinu (nejprve z ní opatrně vymačkáme přebytečnou vodu).
Krok 12: Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a následně pomocí silikonové mašlovačky naneseme opatrně na vrstvu krému, čímž vytvoříme dojem krve.
Zveřejněno 21. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halloweenské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkERB
Moje poznámka
Halloweenské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkERB
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 13 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 14 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 15 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 6 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 6 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 7 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 7 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 8 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 9 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 11 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 12 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 12 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
mouka hladká,
cukr,
jogurt bílý,
olej,
vejce,
soda jedlá,
kypřící prášek,
sůl,
mascarpone,
jahody mražené,
voda,
pudink vanilkový,
cukr,
ovoce mražené,
cukr,
želatina
Komentáře (3)