Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halloweenské řezy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Chystáte halloweenskou oslavu a hledáte dezert, který zaujme chutí i vzhledem? Tyto řezy jsou ideální volbou! Vláčný čokoládový korpus s krémem z mascarpone a jahod je doplněný rudým ovocným rozvarem, který připomíná krev. Výsledný efekt evokuje střeva nebo mozek – perfektní pochoutka pro milovníky strašidelných sladkostí.

Suroviny pro 1 plech

Plech o rozměrech 20x25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 215 kJ /
6 983 kcal
Bílkoviny91,24 g
Tuky403,53 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 881 mg
Sodík 2,53 g
Sůl2,05 g
Sacharidy733,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 175°C. Formu o rozměrech 20x25 cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Mouku promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a prosejeme. Krok 3: V míse smícháme žloutky, jogurt a olej. Přidáme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem. Krátce promícháme. Krok 4: Z bílků, cukru a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Krok 5: Těsto rozprostřeme do formy a pečeme 25-30 minut. Necháme zcela vychladnout a následně opatrně prokrojíme, abychom získali dva pláty těsta. Krok 6: Zatímco se peče korpus, připravíme ovocný pudink do krému. Rozmražené jahody rozmixujeme s vodou a propasírujeme na hladké pyré. Smícháme s cukrem, pudinkovým práškem a za stálého míchání svaříme do zhoustnutí jako klasický pudink. Krok 7: Přendáme do misky, přikryjeme potravinovou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme zcela vychladnout (dávám do lednice). Krok 8: Jakmile je pudink studený, krátce, ale důkladně ho prošleháme s mascarpone. Podle potřeby dosladíme moučkovým cukrem. Třetinu krému namažeme na plát těsta, přiklopíme druhým plátem. Krok 9: Zbytek krému přendáme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou (kruh o průměru alespoň 1 cm). Nastříkáme na vrch korpusu v nedbalých smyčkách, které budou tvořit základnu ,,mozku nebo střev". Krok 10: Dáme chladit do lednice a připravíme rozvar. Nejdříve rozmixujeme rozmražené ovoce s cukrem a propasírujeme. Želatinu namočíme do studené vody. Ovocné pyré přivedeme k varu a na mírném ohni provaříme 3 minuty za stálého míchání. Krok 11: Sundáme z plotny, odstraníme pěnu a vmícháme namočenou želatinu (nejprve z ní opatrně vymačkáme přebytečnou vodu). Krok 12: Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a následně pomocí silikonové mašlovačky naneseme opatrně na vrstvu krému, čímž vytvoříme dojem krve.

TIP: Halloween a strašidelné dobroty - rady a tipy

Zveřejněno 21. 10. 2024

Poznámka autorky MiskaKulicka

Pokud nemáte plátkovou želatinu, můžete použít klasickou práškovou (10 g želatiny + 60 g vody).

Kromě krému jsem k promazání korpusu použila zbytek jahodového džemu, který jsem měla v lednici.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halloweenské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkERB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halloweenské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkERB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čokoláda hořká, mouka hladká, cukr, jogurt bílý, olej, vejce, soda jedlá, kypřící prášek, sůl, mascarpone, jahody mražené, voda, pudink vanilkový, cukr, ovoce mražené, cukr, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu