Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená bedla v kukuřičné strouhance

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Jednou z bezpochybně nejoblíbenějších lesních hub je bedla, která se dá připravit na mnoho způsobů. Nejlépe však chutná smažená v trojobalu. Vyměňte klasickou strouhanku za kukuřičné lupínky, bedlové řízky tak budou krásně křupavé.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 945 kJ /
704 kcal
Bílkoviny33,44 g
Tuky18,37 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy99,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lupínky rozmixujeme nebo v igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem na kousky podobné strouhance. Krok 2: Vejce prošleháme s mlékem, škrobem, solí a pepřem. Krok 3: Očištěné kloboučky bedly obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a na konec v kukuřičné strouhance. Krok 4: V rozpáleném oleji smažíme obalené kloboučky dozlatova. Usmažené bedly klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

TIP: Chyby při výběru tuků na smažení a jak jim předejít

Zveřejněno 21. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená bedla v kukuřičné strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YoL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená bedla v kukuřičné strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YoL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba bedla, vejce, mléko, škrob, mouka hladká, lupínky kukuřičné, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu