Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená bedla v kukuřičné strouhance

Jednou z bezpochybně nejoblíbenějších lesních hub je bedla, která se dá připravit na mnoho způsobů. Nejlépe však chutná smažená v trojobalu. Vyměňte klasickou strouhanku za kukuřičné lupínky, bedlové řízky tak budou krásně křupavé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 945 kJ /
704 kcal
Bílkoviny33,44 g
Tuky18,37 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy99,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lupínky rozmixujeme nebo v igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem na kousky podobné strouhance. Krok 2: Vejce prošleháme s mlékem, škrobem, solí a pepřem. Krok 3: Očištěné kloboučky bedly obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a na konec v kukuřičné strouhance. Krok 4: V rozpáleném oleji smažíme obalené kloboučky dozlatova. Usmažené bedly klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

TIP: Chyby při výběru tuků na smažení a jak jim předejít

Zveřejněno 21. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená bedla v kukuřičné strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YoL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená bedla v kukuřičné strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YoL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba bedla, vejce, mléko, škrob, mouka hladká, lupínky kukuřičné, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu