Kynuté ořechové šneky se skořicí
Klasické kynuté šneky jsou velká dobrota a můžeme je připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát zvolíme voňavou náplň s mletými ořechy, skořicí a rumem. Před pečením ještě šneky potřeme smetanou.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 676 kJ / 6 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,64 g |
Tuky | 388,20 g |
Vláknina | 33,96 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 620,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, sůl, máslo a kvásek. Vypracujeme lepivé těsto, zakryjeme a necháme vykynout.
Krok 2: Na náplň rozemeleme ořechy a piškoty. Smícháme s máslem, polovinou smetany, cukrem, skořicí a rumem. Pořádně promícháme ve směs, kterou jde roztírat.
Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučeném vále v obdélník. Pomažeme ořechovou směsí a srolujeme. Krájíme na kolečka tlustá asi 3 cm, skládáme na vymazaný plech. Mezi šneky necháme mezery. Troubu včas rozpálíme na 200 °C.
Krok 4: Šneky na plechu zakryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout. Před vložením do trouby pomažeme vrch každého šneku zbylou smetanou.
Krok 5: Pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 22. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté ořechové šneky se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpBK5
Moje poznámka
Kynuté ořechové šneky se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpBK5
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 3 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 9 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 13 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 3 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 3 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 3 hodinami
Holandské řízky
Milades před 4 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 7 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 7 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 9 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 9 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí sušené,
žloutek,
sůl,
cukr krystal,
máslo,
ořechy vlašské,
piškoty dětské,
cukr krystal,
skořice,
rum,
máslo,
smetana 12%,
tuk
Komentáře