Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní stehno s dýní

Pečená kachní stehna jsou skvělou volbou pro sváteční oběd. Nemusíme je vždy podávat jen se zelím, výborně chutnají i s pestrou směsí podzimní zeleniny, kterou stačí upéct spolu s masem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 890 kJ /
452 kcal
Bílkoviny11,52 g
Tuky2,75 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy87,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vložíme do něj všechnu zeleninu, očištěnou a nakrájenou na kousky, a také ji osolíme. Krok 2: Smícháme trošku teplé vody s medem a balzamikovým octem, stehna položíme na zeleninu, přelijeme zálivkou a přidáme snítku rozmarýnu. Krok 3: Ve středně vyhřáté troubě pečeme přikryté asi hodinu, poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut. Krok 4: Podáváme s dušenou rýží.

TIP: Další skvělé recepty s kachním masem

Zveřejněno 22. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehno s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8L2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehno s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8L2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno kachní, sůl, pepř mletý, sádlo, cibule, dýně, kedlubna, kapusta, kapie, med, ocet balsamiko, rozmarýn

Přidat fotografie receptu