Závitek se zelím a slaninou
Masové závitky jsou jednoduché a velmi variabilní jídlo. Tyto připravíme z hovězího masa a naplníme je náplní z kysaného zelí a slaniny. Závitky podlijeme dobře ochucenou šťávou a podáváme s knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 192 kJ / 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,21 g |
Tuky | 67,48 g |
Vláknina | 8,75 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 18,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme z obou stran, plátky osolíme a opepříme. Zelí překrájíme. Na každý plátek masa položíme po dvou plátcích anglické slaniny a rozdělíme na ni zelí. Plátky zatočíme a pevně ovážeme nití nebo sepneme masovými jehlami.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme je na sádle. Přisypeme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme dorůžova. Pak přidáme závitky. Ze všech stran je zprudka opékáme asi 6 minut.
Krok 3: Maso podlijeme vínem a necháme chvilku vyvařit. Pak přidáme koření, podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka, asi 90-100 minut. Během této doby maso občas otočíme a podléváme vývarem.
Krok 4: Měkké závitky vyjmeme, zbavíme provázku nebo jehel. Šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Solamyl rozmícháme ve vodě a nalijeme do vařící šťávy. Za stálého míchání necháme projít varem. Závitky vložíme zpět a necháme je ve šťávě prohřát.
Krok 5: Podáváme například s knedlíkem.
Zveřejněno 25. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitek se zelím a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Yyv
Moje poznámka
Závitek se zelím a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Yyv
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 12 minutami
Plněné ořechy
Handour před 23 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 48 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 56 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
zelí kysané,
slanina anglická,
slanina,
sádlo,
cibule,
víno červené,
koření nové koření,
pepř,
vývar masový,
solamyl,
voda
Komentáře