Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Klasické špekové knedlíky v naší kuchyni nesmí chybět. Můžeme je podávat s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Skvěle chutnají a navíc při jejich přípravě zužitkujeme starší pečivo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 564 kJ / 6 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,14 g |
Tuky | 343,04 g |
Vláknina | 64,20 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 5,45 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 602,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme knedlíky. Pečivo nakrájíme na malé kostičky. Špek nakrájíme nadrobno a necháme v pánvi rozpustit. Přidáme kousky pečiva a ze všech stran je opečeme. Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme s trochou soli. Do středu rozklepneme vejce, přidáme žloutky a pomocí studené vody zaděláme řidší těsto, do kterého přidáme na kousky nakrájenou slaninu a opečené pečivo. Vše důkladně promícháme a těsto necháme 1 hodinu odpočinout.
Krok 2: Mezitím připravíme zelí, které nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a zpěníme dorůžova v rozehřátém sádle. Přidáme cukr, promícháme, vsypeme zelí, osolíme, přidáme kmín podle chuti, mírně podlijeme trochou teplé vody a pod poklicí dusíme asi 45 minut. Ke konci dušení dle chuti zelí okyselíme octem.
Krok 3: Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Z odpočinutého těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru asi 6 cm. Zaváříme je do vroucí vody. Knedlíky vaříme 18-20 minut, a když jsou hotové, vyjmeme je děrovanou naběračkou.
Krok 4: Na cibulku v pánvi rozpustíme sádlo. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která vsypeme do rozehřátého sádla. Zvolna je smažíme dozlatova.
Krok 5: Opečenou cibulí přeléváme špekové knedlíky s dušeným zelím.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wQn
Moje poznámka
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wQn
Nejnovější recepty
Domácí šunka s provensálskými bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Zelný koláč pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová focaccia
Přidáno před 14 hodinami
Candát s dušenou zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Vaječný wrap s řepnou pomazánkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové trojúhelníčky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
ELLEphoria 2024: Tetovaný chef Marek Pavala vás naučí znovu milovat domácí jídlo
Nová kulinářská show Ledničko, vyprávěj! Diváci se pobaví, říká Punčochář. Občas se to zvrhlo, dodává Forejt
Hovězí na houbách podle ČSN: Šťavnatá česká klasika s úžasnou houbovou chutí a vůní je nejlepší z čerstvých hub
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čalamáda moc dobrá
Noumik před 8 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
Voxis před 9 hodinami
Hrbaté maso
Hanina65 před 9 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 před 10 hodinami
Jednoduché francouzské brambory
Peggy12 před 11 hodinami
Výpečky
Petrulka78 před 11 hodinami
Dýňové muffiny
Kerstein před 11 hodinami
Mrkvový dort s krémem z mascarpone
laura_s před 13 hodinami
Nejlepší špenát
f-kikinka před 16 hodinami
Selská krupková s vajíčkem
Jackienka před 18 hodinami
Suroviny:
rohlík,
špek,
mouka hrubá,
sůl,
vejce,
žloutek,
slanina anglická,
zelí hlávkové,
cibule,
sádlo,
cukr krupice,
sůl,
kmín celý,
ocet,
sádlo,
cibule
Komentáře