Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dědkův pstruh s brambory

Pstruh je v našich končinách velice oblíbenou rybou. Jeho jemné maso stačí doplnit kořením na ryby, které podpoří ještě kyselá šťáva z citronu. K restovaným filetům se pak skvěle hodí vařené a opečené brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filety ze pstruha očistíme: pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Z obou stran pokapeme rybu citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření a lehce obalíme pouhým položením do hladké mouky (potřebujeme minimum mouky, jen pro krustu). Krok 2: V teflonové pánvi rozehřejeme lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme je dokřupava, otočíme a opět opečeme. Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat. Krok 3: Jako přílohu použijeme opečené vařené brambory, které posypeme mletou červenou paprikou a ozdobíme plátkem citronu.

TIP: Desatero rad na téma pstruh

Zveřejněno 30. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědkův pstruh s brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVZy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědkův pstruh s brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVZy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pstruh, citron, sůl, koření na ryby, mouka hladká, ghee

Přidat fotografie receptu