Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice pečená v kysaném zelí

Vepřová krkovice je krásně šťavnatá. Upečeme ji v pekáčku vyloženém slaninou na lůžku z kysaného zelí. Výsledný pokrm je plný skvělých chutí a hodí se i jako sváteční oběd. Podáváme ho s bramborami nebo bramborovým knedlíkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 65 min

90 min (25 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nařízneme po okrajích (aby se nezkroutilo), naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Několik plátků slaniny nakrájíme na proužky, zbytek si necháme stranou. Krok 3: Na pánvi s olejem nejprve z obou stran opečeme plátky masa. Ty pak vyjmeme a ve výpeku osmahneme slaninu s cibulí dozlatova. Zapékací mísu nebo pekáč vyložíme plátky slaniny. Krok 4: Na ni rozprostřeme vrstvu zelí, pak položíme maso a posypeme cibulí se slaninou. Nahoru dáme znovu zelí. Krok 5: Mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme 40 minut, pak odkryjeme a pečeme ještě dalších 15 minut. Krok 6: Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

TIP: Další oblíbené recepty z kysaného zelí

Zveřejněno 30. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená v kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8no

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená v kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8no

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř mletý, cibule, slanina, olej, zelí kysané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu