Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový guláš s fazolemi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Timmy Timmy

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min + doba namočení fazolí

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, + doba namočení fazolí)

Připravte sytý a chuťově vymazlený pokrm z vepřové plece a předem namočených fazolí. Dochucení obvyklými druhy koření se postará o správnou chuť guláše. A nezapomeňte na poslední třený stroužek česneku, přidá ten správný říz!

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole si dáme přes noc namočit do studené vody. Krok 2: Druhý den si nakrájíme cibuli, maso a 2 stroužky česneku. Krok 3: Do hrnce dáme polovinu sádla a orestujeme cibuli s kmínem a trochou soli. K orestované cibuli přihodíme na chvilinku česnek. Poté přidáme protlak a restujeme, aby protlak ztratil na kyselosti. Krok 4: Dáme obě mleté papriky a opět chvilinku zarestujeme. Hned na to přihodíme mouku, lehce zarestujeme a uděláme jíšku. Krok 5: V rychlovarné konvici si uvaříme asi 1,2 l vody. Přiléváme ji asi na čtyřikrát k hotové jíšce. Pořádně rozmícháme, ať nemáme hrudky. Přidáme zmrzlý zredukovaný vývar. Nebo do jíšky hned místo vody přiléváme vroucí vývar, asi 1,2 l. Také na 4 krát. Krok 6: Na pánvi vedle si opečeme na zbylém sádle maso do zlatova ze všech stran. Po opečení nalijeme trochu vody do pánve a odvaříme přípečky. Vše dáme do hrnce se základem. Přidáme fazole, osolíme a opepříme dle chuti. Vaříme maso a fazole do měkka. Krok 7: Na poslední 3 minuty vaření přidáme poslední stroužek česneku, ale tentokrát prolisovaný a majoránku kterou rozemneme v dlaních. Dochutíme a podáváme s oblíbenou přílohou.

TIP: Oblíbené druhy gulášů

Zveřejněno 30. 10. 2024

Poznámka autora Timmy

Dávám cibuli k poměru masa, ne v gramáži, ale v objemu, aby byli 2 stejné hromádky na pracovní desce nebo prkénku.

Použijte buď 1,2 l vývaru nebo 1,2 l vody a zredukovaný vývar v kostkách z mrazáku jako já.

Opékání masa děláme průběžně s restováním cibule a následně jíškou.

Dobrou chuť!

Snad jsem na nic nezapomněl!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEJR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEJR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tak tohle je vymazlený gulášek! Dala bych si! Líbí se mi použití uzené papriky. Také ji mám moc ráda.

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, kmín celý, sádlo vepřové, mouka hladká, fazole červené, paprika sušená sladká, paprika sušená sladká, majoránka, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový,

Přidat fotografie receptu