Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový guláš s fazolemi

Připravte sytý a chuťově vymazlený pokrm z vepřové plece a předem namočených fazolí. Dochucení obvyklými druhy koření se postará o správnou chuť guláše. A nezapomeňte na poslední třený stroužek česneku, přidá ten správný říz!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Timmy Timmy

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min + doba namočení fazolí

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, + doba namočení fazolí)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole si dáme přes noc namočit do studené vody. Krok 2: Druhý den si nakrájíme cibuli, maso a 2 stroužky česneku. Krok 3: Do hrnce dáme polovinu sádla a orestujeme cibuli s kmínem a trochou soli. K orestované cibuli přihodíme na chvilinku česnek. Poté přidáme protlak a restujeme, aby protlak ztratil na kyselosti. Krok 4: Dáme obě mleté papriky a opět chvilinku zarestujeme. Hned na to přihodíme mouku, lehce zarestujeme a uděláme jíšku. Krok 5: V rychlovarné konvici si uvaříme asi 1,2 l vody. Přiléváme ji asi na čtyřikrát k hotové jíšce. Pořádně rozmícháme, ať nemáme hrudky. Přidáme zmrzlý zredukovaný vývar. Nebo do jíšky hned místo vody přiléváme vroucí vývar, asi 1,2 l. Také na 4 krát. Krok 6: Na pánvi vedle si opečeme na zbylém sádle maso do zlatova ze všech stran. Po opečení nalijeme trochu vody do pánve a odvaříme přípečky. Vše dáme do hrnce se základem. Přidáme fazole, osolíme a opepříme dle chuti. Vaříme maso a fazole do měkka. Krok 7: Na poslední 3 minuty vaření přidáme poslední stroužek česneku, ale tentokrát prolisovaný a majoránku kterou rozemneme v dlaních. Dochutíme a podáváme s oblíbenou přílohou.

TIP: Oblíbené druhy gulášů

Zveřejněno 30. 10. 2024

Poznámka autora Timmy

Dávám cibuli k poměru masa, ne v gramáži, ale v objemu, aby byli 2 stejné hromádky na pracovní desce nebo prkénku.

Použijte buď 1,2 l vývaru nebo 1,2 l vody a zredukovaný vývar v kostkách z mrazáku jako já.

Opékání masa děláme průběžně s restováním cibule a následně jíškou.

Dobrou chuť!

Snad jsem na nic nezapomněl!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEJR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEJR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tak tohle je vymazlený gulášek! Dala bych si! Líbí se mi použití uzené papriky. Také ji mám moc ráda.

zuzi777a: Děkuji 🙂

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, kmín celý, sádlo vepřové, mouka hladká, fazole červené, paprika sušená sladká, paprika sušená sladká, majoránka, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový,

Přidat fotografie receptu