Čokoládové suflé s hruškou
Tento nadýchaný lehký dezert s bohatou čokoládovou chutí a kousky hrušek se vám rozplyne na jazyku. Díky sněhu z bílků během krátkého pečení rychle nabyde na objemu. Podáváme ho ihned po upečení posypaný moučkovým cukrem.
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme cukrem.
Krok 2: V hrnci zahřejeme vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavíme mísu, nalámeme do ní čokoládu a necháme ji zvolna rozpustit.
Krok 3: V jiné míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme hladkou mouku, mléko, rozpuštěnou čokoládu a dobře promícháme.
Krok 4: Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do umíchané hmoty. Vzniklou směsí naplníme připravené formičky (asi do 2/3), posypeme hruškou nakrájenou na kostičky a dolijeme zbylým těstem.
Krok 5: Prstem očistíme okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně, a dozdobíme dle fantazie zbylou hruškou.
Krok 6: Formičky dáme na pekáč, vložíme do trouby a pečeme 9-10 minut.
Krok 7: Hotové suflé posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Zveřejněno 1. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové suflé s hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6M8V
Moje poznámka
Čokoládové suflé s hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6M8V
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Suroviny:
čokoláda,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
mléko,
hruška,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.