Kančí gulášek
Pro milovníky zvěřiny je jistě tento guláš z kančího masa jako dělaný. Kančí maso je tučnější, ale libovější a výživnější. S divokým kořením si skvěle notují a ideálně je doplňuje také jemný bramborový knedlík. Navrch patří už jen čerstvá cibulka.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle dohněda. Přidáme na kostičky nakrájené maso a zprudka osmažíme, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Zalijeme horkou vodou, přidáme veškeré koření a vaříme do změknutí masa.
Krok 2: Potom přidáme nastrouhaný česnek, zahustíme pohankovou krupicí a ještě chvíli vaříme. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme s čerstvou cibulkou pokrájenou na kolečka.
Krok 3: Bramborové knedlíky: Dopředu uvaříme brambory, necháme je zchladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Vytvarujeme 3 knedlíky a vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Necháme zchladnout a poté rozkrájíme na plátky.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxQk
Moje poznámka
Kančí gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxQk
Nejnovější recepty
Kančí gulášek
Přidáno před 4 hodinami
Marinované medailonky z divočáka
Přidáno před 6 hodinami
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kapsa s brokolicí a kapií
Přidáno před 19 hodinami
Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou
Přidáno 1. 11. 2024 16:00
Zázvorový sirup
Přidáno 1. 11. 2024 14:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Pařížský salát podle ČSN: Retro recept nabízí větší kvalitu než obchody. Důležitý je výběr salámu i krájení
Vynálezce a diplomat Benjamin Franklin musel mít brambory a kukuřici. Zlobil se na manželku, když mu neposlala sud jablek
Uzeniny vyrábějí v rodině Čejkových již více než 100 let. Vyhlášená je jejich tlačenka podle receptu po dědovi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka II
Fitulka před 6 minutami
Polévka z červené čočky s česnekem
Martina0 před 17 minutami
Skořicové šneky z listového těsta
jarus 2104 před 39 minutami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
hkleslova@seznam.cz před 1 hodinou
Jemné a šťavnaté kuřecí maso v pikantní kari omáčce
martiline před 3 hodinami
Avokádová pomazánka
hahaha před 4 hodinami
Domácí kečup
dej.v před 4 hodinami
Květák smažený v troubě
Macek13 před 4 hodinami
Vepřová krkovice na slanině se zeleninou
leonida48 před 5 hodinami
Bramboráková polévka
Lucie1001 před 5 hodinami
Suroviny:
maso kančí,
cibule,
sádlo,
česnek,
bobkový list,
jalovec,
koření nové koření,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
krupice pohanková,
brambory,
mouka hrubá,
vejce,
sůl
Komentáře