Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí gulášek

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kasikova.ver

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Pro milovníky zvěřiny je jistě tento guláš z kančího masa jako dělaný. Kančí maso je tučnější, ale libovější a výživnější. S divokým kořením si skvěle notují a ideálně je doplňuje také jemný bramborový knedlík. Navrch patří už jen čerstvá cibulka.

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle dohněda. Přidáme na kostičky nakrájené maso a zprudka osmažíme, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Zalijeme horkou vodou, přidáme veškeré koření a vaříme do změknutí masa. Krok 2: Potom přidáme nastrouhaný česnek, zahustíme pohankovou krupicí a ještě chvíli vaříme. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme s čerstvou cibulkou pokrájenou na kolečka. Krok 3: Bramborové knedlíky: Dopředu uvaříme brambory, necháme je zchladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Vytvarujeme 3 knedlíky a vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Necháme zchladnout a poté rozkrájíme na plátky.

TIP: 3 vychytávky, jak poznat hotový bramborový knedlík

Zveřejněno 2. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJxQk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJxQk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso kančí, cibule, sádlo, česnek, bobkový list, jalovec, koření nové koření, paprika sušená sladká, kmín drcený, sůl, pepř mletý, krupice pohanková, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu