Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bažant s masovou nádivkou

Bažantí maso je velmi jemné a má delikátní chuť. Tu ještě podtrhne lahodná nádivka z vepřového masa a vnitřností. Bažanta s nádivkou obalíme do plátků slaniny a pomalu pečeme v troubě doměkka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 130 min

150 min (20 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme nádivku. Nakrájený rohlík necháme nasáknout v mléce a poté ho smícháme s mletým masem, vejcem, solí a kořením. Dobře promícháme a přidáme na kostičky nakrájená játra, srdce a šunku. Krok 2: Bažanta osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Potom ho zabalíme do tenkých plátků slaniny a převážeme provázkem. Krok 3: Vložíme ho do pekáče vymazaného máslem, trochu podlijeme vodou a zvolna upečeme doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Krok 4: K pečenému bažantu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

TIP: Jak připravit bažanta

Zveřejněno 1. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bažant s masovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvMM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bažant s masovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvMM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, vejce, rohlík, mléko, sůl, koření divočina, bažant, bažant, šunka, bažant, sůl, pepř mletý, slanina anglická, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu