Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí medailonky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucina.pipina

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min + odležení masa přes noc

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, + odležení masa přes noc)

Srnčí maso patří mezi zástupce zvěřiny s velice lahodným masem. Přes noc v koření naložené medailonky zkřehnou a propojí chutě. Na pánvi je pak stačí jen doplnit brusinkami a omáčkou ze slaniny a vývaru.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme, omyjeme, osušíme. Nakrájíme na medailonky, dáme do misky, zakapeme olejem, okořeníme pepřem, tymiánem, rozmarýnem, solí a proložíme plátky česneku. Dáme odležet do druhého dne do lednice. Krok 2: Další den rozpálíme pánev, odstraníme plátky česneku, medailonky zprudka opečeme z obou stran a dáme je stranou. Do pánve dáme orestovat nudličky anglické slaniny s plátky cibule, orestujeme, vmícháme polovinu brusinek,
zastříkneme vývarem a necháme redukovat. Krok 3: Šťávu pak podle potřeby dochutíme solí, pepřem, zjemníme máslem, vrátíme zpět medailonky. Společně prohřejeme a podáváme zdobené ještě brusinkami a se zvolenou přílohou.

TIP: 6 podmínek úspěchu při zpracování zvěřiny

Zveřejněno 3. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí medailonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpER8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí medailonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpER8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, máslo, cibule červená, slanina anglická, brusinky, vývar masový, olej, sůl, pepř mletý, česnek, rozmarýn, tymián

Přidat fotografie receptu