Srnčí medailonky
Srnčí maso patří mezi zástupce zvěřiny s velice lahodným masem. Přes noc v koření naložené medailonky zkřehnou a propojí chutě. Na pánvi je pak stačí jen doplnit brusinkami a omáčkou ze slaniny a vývaru.
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, omyjeme, osušíme. Nakrájíme na medailonky, dáme do misky, zakapeme olejem, okořeníme pepřem, tymiánem, rozmarýnem, solí a proložíme plátky česneku. Dáme odležet do druhého dne do lednice.
Krok 2: Další den rozpálíme pánev, odstraníme plátky česneku, medailonky zprudka opečeme z obou stran a dáme je stranou. Do pánve dáme orestovat nudličky anglické slaniny s plátky cibule, orestujeme, vmícháme polovinu brusinek,
zastříkneme vývarem a necháme redukovat. Krok 3: Šťávu pak podle potřeby dochutíme solí, pepřem, zjemníme máslem, vrátíme zpět medailonky. Společně prohřejeme a podáváme zdobené ještě brusinkami a se zvolenou přílohou.
zastříkneme vývarem a necháme redukovat. Krok 3: Šťávu pak podle potřeby dochutíme solí, pepřem, zjemníme máslem, vrátíme zpět medailonky. Společně prohřejeme a podáváme zdobené ještě brusinkami a se zvolenou přílohou.
Zveřejněno 3. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpER8
Moje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpER8
Nejnovější recepty
Rychlé kokosky bez pečení
Přidáno před 11 hodinami
Linecké kroužky
Přidáno před 11 hodinami
Žíhané oválky
Přidáno před 12 hodinami
Mramorové kroužky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Bramboráčky z červené řepy
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Holka u plotny vaří: Jak na svatomartinské kuře à la husa? Se zelím a mini lokšemi chutná jako poctivá pečínka
V soutěži Česká Chuťovka zabodovaly houbové knedlíky, sváteční borůvkový koláč i vánočka ze známého obchodu
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláče ze sádla
marta1602 před 3 hodinami
Banánový koláč
ehrena@seznam.cz před 9 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Gita1 před 12 hodinami
Olivová tapenáda
Elivet před 12 hodinami
Sedlácká bída
Fitulka před 12 hodinami
Krevety po sečuánsku
Fitulka před 12 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Fitulka před 12 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Fitulka před 12 hodinami
Hlíva na paprice
Fitulka před 12 hodinami
Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Hanina65 před 12 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
máslo,
cibule červená,
slanina anglická,
brusinky,
vývar masový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
rozmarýn,
tymián
Komentáře (1)