Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách

Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má díky tomu ještě lahodnější chuť, která krásně ladí s rukolou a variací brambor.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Tilápii rozkrojíme podélně, opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Před smažením
rybu z obou stran pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanými bylinkami, česnekem, mletým pepřem a osolíme. Krok 2: Na rozehřáté nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo. Porce ryby obalíme v kukuřičném škrobu a zvolna na másle opečeme z obou stran dozlatova a dokřupava. Krok 3: Na talíře rozložíme omytou a osušenou rukolu a na ni položíme porce ryby. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a batátem, omaštěnými máslem. Krok 5: Posypeme nastříhanou natí cibulky a podáváme
s čerstvým salátem dle vlastní chuti.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 2. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNM54

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNM54

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
tilapie, ghee, šťáva citronová, rozmarýn, česnek sušený, škrob kukuřičný, zelená nať, rukola, brambory, batáty, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu