Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí ragú na špeku

Lahodné srnčí ragú na špeku se skvěle hodí k nedělnímu rodinnému obědu. Odležení masu prospěje a lépe vynikne jeho chuť. Měkké a šťavnaté kousky masa, lahodná omáčka a bramborové noky tvoří dokonalou souhru chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + odležení masa

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a špek na menší kostičky. Krok 2: Maso okořeníme a necháme v lednici odležet nejlépe do druhého dne. Krok 3: V hrnci rozehřejeme polévkovou lžíci vepřového sádla a přidáme najemno nakrájené cibule, špek a opečeme dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a vše za stálého míchání společně orestujeme. Krok 4: Uleželé okořeněné maso vložíme do hrnce na cibulový základ a necháme zprudka zatáhnout. Hned poté přidáme sůl, pepř a utřený česnek. Krok 5: Maso podlijeme vývarem a dusíme do změknutí. V průběhu dušení můžeme vývar lehce dolévat. Krok 6: Lžíci hladké mouky rozmícháme ve studené vodě a přidáme k masu. Krok 7: Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni provařit přibližně 15 minut. Krok 8: Na závěr zjemníme kouskem másla. Podáváme s opečeným bramborovým knedlíkem, bramborovými noky nebo čerstvým pečivem. Krok 9: Omáčku můžeme posypat najemno nakrájenou cibulí.

Zveřejněno 3. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí ragú na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wjx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí ragú na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wjx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plecko srnčí, špek uzený, koření na divočinu, sůl, pepř mletý, sádlo vepřové, máslo, mouka hladká, cibule, protlak rajčatový, vývar masový, česnek

Přidat fotografie receptu