Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem, vynikne tak jeho jemná chuť. Kapra perfektně doplní krupoto, krásně vonící po houbách.
Postup přípravy
Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody a druhý den povaříme do měkka. Sušené houby namočíme na 2-3 hodiny do vody.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli dosklovata. Poté přidáme namočené houby, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, podle potřeby podlijeme, dusíme do měkka a vydušení veškeré tekutiny.
Krok 4: V pánvi na másle podusíme mrkev s hráškem.
Krok 5: Na větší pánev dáme vařené kroupy, podušené houby a zeleninu, zamícháme, podle potřeby ještě osolíme, okořeníme a společně prohřejeme.
Krok 6: Porce kapra na straně bez kůže pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.
Krok 7: Porce na straně s kůží osolíme a touto stranou dáme opéct na olej s máslem. Na pánvi ještě strany bez kůže okořeníme Svanskou solí, pepřem a kmínem. Opékáme 5 minut, otočíme a dopečeme asi 3 minuty.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQl2
Moje poznámka
Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQl2
Nejnovější recepty
Domácí trdelník pečený na papírových roličkách
Přidáno před 2 hodinami
Perníčky s malinovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Ovesné sušenky s arašídy
Přidáno před 3 hodinami
Smažený kapr v kukuřičné strouhance s jednoduchým salátem
Přidáno před 3 hodinami
Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Přidáno před 3 hodinami
Kančí gulášek
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pařížský salát podle ČSN: Retro recept nabízí větší kvalitu než obchody. Důležitý je výběr salámu i krájení
Vynálezce a diplomat Benjamin Franklin musel mít brambory a kukuřici. Zlobil se na manželku, když mu neposlala sud jablek
Uzeniny vyrábějí v rodině Čejkových již více než 100 let. Vyhlášená je jejich tlačenka podle receptu po dědovi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Neelix před 26 minutami
Vepřové na způsob golubců
Sahula před 2 hodinami
Středomořské slávky s rýží
niki82 před 3 hodinami
Čočková polévka s houbami a podmáslím
gabrus před 4 hodinami
Holandské řízky
Rakousko před 5 hodinami
Hraběnčin koláč s jablky
Kerstein před 5 hodinami
Jogurtová bábovka II
Fitulka před 6 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
Martina0 před 6 hodinami
Skořicové šneky z listového těsta
jarus 2104 před 6 hodinami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
hkleslova@seznam.cz před 7 hodinami
Suroviny:
kroupy ječné,
cibule,
sádlo,
houby sušené,
mrkev,
hrášek,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
kapr,
olej,
máslo,
citron,
sůl,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý
Komentáře