Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na kmíně s houbovým krupotem

Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem, vynikne tak jeho jemná chuť. Kapra perfektně doplní krupoto, krásně vonící po houbách.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby namočení krup a doby odležení masa

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby namočení krup a doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody a druhý den povaříme do měkka. Sušené houby namočíme na 2-3 hodiny do vody. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli dosklovata. Poté přidáme namočené houby, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, podle potřeby podlijeme, dusíme do měkka a vydušení veškeré tekutiny. Krok 4: V pánvi na másle podusíme mrkev s hráškem. Krok 5: Na větší pánev dáme vařené kroupy, podušené houby a zeleninu, zamícháme, podle potřeby ještě osolíme, okořeníme a společně prohřejeme. Krok 6: Porce kapra na straně bez kůže pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Krok 7: Porce na straně s kůží osolíme a touto stranou dáme opéct na olej s máslem. Na pánvi ještě strany bez kůže okořeníme Svanskou solí, pepřem a kmínem. Opékáme 5 minut, otočíme a dopečeme asi 3 minuty.

TIP: Desatero rad na téma kapr

Zveřejněno 2. 11. 2024

Poznámka autorky Handour

Svanská sůl je tradiční gruzínská směs soli, bylinek a koření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na kmíně s houbovým krupotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQl2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na kmíně s houbovým krupotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQl2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes: Kapra mám moc ráda ve všech verzích, s houbovým krupotem jsem ještě nedělala, je to zajímavé jen by to asi chtělo bílý talíř, aby to vyniklo :-K

Suroviny:
kroupy ječné, cibule, sádlo, houby sušené, mrkev, hrášek, máslo, sůl, pepř mletý, kmín celý, kapr, olej, máslo, citron, sůl, pepř mletý, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu