Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem, vynikne tak jeho jemná chuť. Kapra perfektně doplní krupoto, krásně vonící po houbách.
Postup přípravy
Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody a druhý den povaříme do měkka. Sušené houby namočíme na 2-3 hodiny do vody.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli dosklovata. Poté přidáme namočené houby, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, podle potřeby podlijeme, dusíme do měkka a vydušení veškeré tekutiny.
Krok 4: V pánvi na másle podusíme mrkev s hráškem.
Krok 5: Na větší pánev dáme vařené kroupy, podušené houby a zeleninu, zamícháme, podle potřeby ještě osolíme, okořeníme a společně prohřejeme.
Krok 6: Porce kapra na straně bez kůže pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.
Krok 7: Porce na straně s kůží osolíme a touto stranou dáme opéct na olej s máslem. Na pánvi ještě strany bez kůže okořeníme Svanskou solí, pepřem a kmínem. Opékáme 5 minut, otočíme a dopečeme asi 3 minuty.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQl2
Moje poznámka
Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQl2
Nejnovější recepty
Rychlé kokosky bez pečení
Přidáno před 10 hodinami
Linecké kroužky
Přidáno před 10 hodinami
Žíhané oválky
Přidáno před 11 hodinami
Mramorové kroužky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 12 hodinami
Bramboráčky z červené řepy
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
V soutěži Česká Chuťovka zabodovaly houbové knedlíky, sváteční borůvkový koláč i vánočka ze známého obchodu
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláče ze sádla
marta1602 před 2 hodinami
Banánový koláč
ehrena@seznam.cz před 8 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Gita1 před 10 hodinami
Olivová tapenáda
Elivet před 10 hodinami
Sedlácká bída
Fitulka před 11 hodinami
Krevety po sečuánsku
Fitulka před 11 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Fitulka před 11 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Fitulka před 11 hodinami
Hlíva na paprice
Fitulka před 11 hodinami
Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Hanina65 před 11 hodinami
Suroviny:
kroupy ječné,
cibule,
sádlo,
houby sušené,
mrkev,
hrášek,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
kapr,
olej,
máslo,
citron,
sůl,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý
Komentáře (1)