Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem, vynikne tak jeho jemná chuť. Kapra perfektně doplní krupoto, krásně vonící po houbách.
Postup přípravy
Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody a druhý den povaříme do měkka. Sušené houby namočíme na 2-3 hodiny do vody.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli dosklovata. Poté přidáme namočené houby, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, podle potřeby podlijeme, dusíme do měkka a vydušení veškeré tekutiny.
Krok 4: V pánvi na másle podusíme mrkev s hráškem.
Krok 5: Na větší pánev dáme vařené kroupy, podušené houby a zeleninu, zamícháme, podle potřeby ještě osolíme, okořeníme a společně prohřejeme.
Krok 6: Porce kapra na straně bez kůže pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.
Krok 7: Porce na straně s kůží osolíme a touto stranou dáme opéct na olej s máslem. Na pánvi ještě strany bez kůže okořeníme Svanskou solí, pepřem a kmínem. Opékáme 5 minut, otočíme a dopečeme asi 3 minuty.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQl2
Moje poznámka
Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQl2
Nejnovější recepty
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Bramboráčky z červené řepy
Přidáno před 3 hodinami
Lišky na slanině (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Malinová srdíčka
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z máslové dýně s kuřecím vývarem
Přidáno před 10 hodinami
Zvěřinový guláš
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
V soutěži Česká Chuťovka zabodovaly houbové knedlíky, sváteční borůvkový koláč i vánočka ze známého obchodu
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Hanina65 před 12 minutami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Lucie1001 před 1 hodinou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
SonaCh před 1 hodinou
Vepřové kousky na rajčatech a bazalce, v papiňáku
Jan Nemec před 5 hodinami
Těstoviny s brokolicí
salakova.klara před 6 hodinami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
kimlo před 11 hodinami
Králík na smetaně po staročesku
lenisedlackova před 12 hodinami
Tvarohové šátečky z listového těsta
Vegosik před 17 hodinami
Guláš z jeleního masa
Sahula před 20 hodinami
Brokolicová polévka
AM42Wi před 20 hodinami
Suroviny:
kroupy ječné,
cibule,
sádlo,
houby sušené,
mrkev,
hrášek,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
kapr,
olej,
máslo,
citron,
sůl,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý
Komentáře (1)