Domácí trdelník pečený na papírových roličkách
Hitem stánkového prodeje je v posledních letech trdelník z kynutého těsta. Tuto sladkou dobrotu, hojně obalenou ve směsi vlašských ořechů, cukru a skořice, si můžete připravit i v pohodlí vašeho domova.
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Na těsto smícháme sypké suroviny a zvlášť prošleháme žloutky, mléko a máslo.
Krok 2: K sypké směsi přilijeme tekutou část a vypracujeme tužší těsto, které přikryjeme fólií a necháme hodinu na teplém místě kynout.
Krok 3: Šest roliček od kuchyňských utěrek obalíme alobalem a potřeme olejem. Rozmixujeme vlašské ořechy a smícháme je s cukrem a skořicí. Bílky prošleháme na jemnou pěnu.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů a každý rozválíme na váleček 60 cm dlouhý. Válečky namotáme na potřené roličky, hezky závit jeden vedle druhého (2 kusy na jednu roličku s mezerou uprostřed), kraje těsta zastrčíme pod závit a necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5: Namotané válečky potřeme bílky, obalíme v ořechové směsi, kraje roliček položíme na hrany zapékací misky, tak, aby se těsto nedotýkalo dna. Pečeme na 200 °C dozlatova.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí trdelník pečený na papírových roličkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jOR
Moje poznámka
Domácí trdelník pečený na papírových roličkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jOR
Nejnovější recepty
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Bramboráčky z červené řepy
Přidáno před 3 hodinami
Lišky na slanině (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Malinová srdíčka
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z máslové dýně s kuřecím vývarem
Přidáno před 10 hodinami
Zvěřinový guláš
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
V soutěži Česká Chuťovka zabodovaly houbové knedlíky, sváteční borůvkový koláč i vánočka ze známého obchodu
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Gita1 před 3 minutami
Olivová tapenáda
Elivet před 6 minutami
Sedlácká bída
Fitulka před 8 minutami
Krevety po sečuánsku
Fitulka před 11 minutami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Fitulka před 12 minutami
Pečené vepřové kotlety
Fitulka před 14 minutami
Hlíva na paprice
Fitulka před 16 minutami
Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Hanina65 před 33 minutami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Lucie1001 před 1 hodinou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
SonaCh před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
vejce,
mléko,
droždí sušené,
cukr krupice,
sůl,
ořechy vlašské,
cukr krupice,
skořice mletá,
olej,
mouka
Komentáře (1)