Domácí trdelník pečený na papírových roličkách
Hitem stánkového prodeje je v posledních letech trdelník z kynutého těsta. Tuto sladkou dobrotu, hojně obalenou ve směsi vlašských ořechů, cukru a skořice, si můžete připravit i v pohodlí vašeho domova.
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Na těsto smícháme sypké suroviny a zvlášť prošleháme žloutky, mléko a máslo.
Krok 2: K sypké směsi přilijeme tekutou část a vypracujeme tužší těsto, které přikryjeme fólií a necháme hodinu na teplém místě kynout.
Krok 3: Šest roliček od kuchyňských utěrek obalíme alobalem a potřeme olejem. Rozmixujeme vlašské ořechy a smícháme je s cukrem a skořicí. Bílky prošleháme na jemnou pěnu.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů a každý rozválíme na váleček 60 cm dlouhý. Válečky namotáme na potřené roličky, hezky závit jeden vedle druhého (2 kusy na jednu roličku s mezerou uprostřed), kraje těsta zastrčíme pod závit a necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5: Namotané válečky potřeme bílky, obalíme v ořechové směsi, kraje roliček položíme na hrany zapékací misky, tak, aby se těsto nedotýkalo dna. Pečeme na 200 °C dozlatova.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí trdelník pečený na papírových roličkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jOR
Moje poznámka
Domácí trdelník pečený na papírových roličkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jOR
Nejnovější recepty
Rychlé kokosky bez pečení
Přidáno před 10 hodinami
Linecké kroužky
Přidáno před 10 hodinami
Žíhané oválky
Přidáno před 11 hodinami
Mramorové kroužky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 12 hodinami
Bramboráčky z červené řepy
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
V soutěži Česká Chuťovka zabodovaly houbové knedlíky, sváteční borůvkový koláč i vánočka ze známého obchodu
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláče ze sádla
marta1602 před 2 hodinami
Banánový koláč
ehrena@seznam.cz před 8 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Gita1 před 11 hodinami
Olivová tapenáda
Elivet před 11 hodinami
Sedlácká bída
Fitulka před 11 hodinami
Krevety po sečuánsku
Fitulka před 11 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Fitulka před 11 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Fitulka před 11 hodinami
Hlíva na paprice
Fitulka před 11 hodinami
Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Hanina65 před 11 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
vejce,
mléko,
droždí sušené,
cukr krupice,
sůl,
ořechy vlašské,
cukr krupice,
skořice mletá,
olej,
mouka
Komentáře (1)